Preminuo 45-godišnji trener Omladinske škole FK Željezničar Saša Manigodić

trener
Trener u Omladinskoj školi FK Željezničar Saša Manigodić preminuo je u 45. godini, saopćili su na zvaničnoj stranici sarajevskog kluba.

 

Na društvenim mrežama oglasili su se iz Omladinske škole FK Željezničar jutros te potvrdili tragične vijesti. Preminuo je mladi trener u omladinskoj školi Saša Manigodić (45).

"Sa velikom tugom obavještavamo da je trener Omladinske škole FK Željezničar Saša Manigodić preminuo u 45. godini života. Životna iskušenja su Sašu pratila godinama, no Saša kao pravi borac je istim prskosio i borio se. Velika ljubav prema fudbalu, FK Željezničar i djeci koju je sa ogromnom strašću vodio su bila dodatni motiv za borbom.

Ovu zadnju nažalost Saša nije uspio pobijediti. No ostat će upamćen kao veliki borac, izvrstan trener i pravi prijatelj. Neka ti je laka zemlja bosanska, Sale", poručili su iz Omladinske škole FK Željezničar.

Informacije o sahrani bit će naknadno objavljene. Također, o uzrocima smrti mladog stručnjaka nema informacija, ali se zna da je dugo vodio borbu s bolešću.

Saši Manigodiću je prije osam godina dijagnosticirana zloćudna novotvorina žilnice ( korioideje ) i tumor žilnice desnog oka (MM).

 

FOTO