Preokret! Real Madrid nije pokraden - Gol De Bruynea bio je regularan?

.
Stižu drugačije tvrdnje

 

Kevin de Bruyne spasio je poraza sinoć svoj Manchester City na Santiago Bernabeuu, a mnogo se priča o golu koji je postigao, tj. oko situacije koja je njemu prethodila.

Sinoć su na Santiago Bernabeu stadionu prvu utakmicu polufinala Lige prvaka odigrali Real Madrid i Manchester City, a krajnji rezultat glasio je 1:1.

Kraljevi su stigli u prednost u prvom poluvremenu iz prvog udarca na gol preko Viniciusa, dok je Manchester Cityju izjednačenje donio Kevin de Bruyne golom u drugom poluvremenu.

Mnogo je polemike oko tog pogotka. Prethodila mu je situacija u kojoj je navodno lopta napustila granice igrališta, ali čini se da Real Madrid ipak nije pokraden.

BEINSport je koristio 3D tehnologiju i napravio grafiku na kojoj se vidi da je lopta otišla izvan igrališta prije nego što ju je udario Silva. Nakon "dokaza" pokrenule su se brojne rasprave o ispravnosti odluke da se potvrdi pogodak gostiju iz Engleske. 

Međutim, španski arhitekta, Nacho Tellado, sve je okrenuo naglavačke. On tvrdi da slika koju nudi BEINSport nije u skladu sa stvarnošću. 

"Na ovom videu, linije odjednom postaju super tanke, one u blizini, ne liče na prave. Također, veličina lopte je izmišljena. Mislim da je stvarati nešto tako precizno sa samo jednom perspektivom, sa tako velike udaljenosti, rizično. Ali hej, to je TV", napisao je Tellado na svom Twitter profilu.

 

 

Jasno je da ovo neće mnogo utješiti navijače Real Madrida koji će i dalje tvrditi da je njihov klub oštećen, no nazad nema.

Revanš utakmica igra se za sedam dana na Etihadu i sve je otvoreno pred tu utakmicu. Jasno je da će Manchester City imati prednost domaćeg terena, ali Real je Real.

U drugom polufinalnom dvomeču gledat ćemo Inter i Milan, a prvi od dva Derbyja della Madonnina u polufinalu Lige prvaka ove sezone gledat ćemo večeras od 21 sat gdje očekujemo nastupe Edina Džeke i Radeta Krunića.