Previše suza i tuge na presici Siniše Mihajlovića: "Nema nazad..."

Kako je i najavljeno, danas je Siniša Mihajlović u Bologni održao press konferenciju.

On se kroz suze zahvalio svima koji su uz njega protekla četiri mjeseca, od kada je saznao da boluje od leukemije, prenosi sporsport.ba.

Siniša u pratnji doktora sa klinike "Sent Orsola" govori o trenutnom zdravstvenom stanju.

"Četiri teška mjeseca su iza mene. Bio sam na Institutu "Sant Orsola" gdje sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Institutu. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period", rekao je Siniša, koji je ubrzo i zaplakao.

Na press konferenciji su bili i igrači Bologne, a u šali je Siniša rekao: "Pa momci, vi sve radite samo da ne odete na trening. Trebalo bi da trenirate".

Oglasio se Džemaili, jedan od igrača Bologne.

"Nedostajao si nam mnogo, veoma smo sretni što si opet cijeli dan sa nama. Znamo da nisi sretan zbog naših posljednjih partija, ali pokušaćemo to da popravimo", poručio je kapiten Bologne.

Direktor koji se bavi Mihajlovićevim zdravstvenim stanjem također je govorio pred novinarima.

"Prvi put govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtjev. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Složena je dijagnoza, i njom smo se bavili najbolje što umijemo, danas sam ovdje u ime svih ljekara. Bolest smo otkrili poslije drugih testova koje je radio Siniša, određena vrsta bijelih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrijevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnosti".

On je također dodao da sve ide kako treba, ali Siniša mora da se redovno kontroliše.

"Moja broba protiv leukemije je bila posvećena mojoj porodici, mojoj djeci... Oni su još mladi, potreban sam im. Bio sam jak i zbog moje majke i brata koji su u Srbiji", rekao je Miha i kazao da svi koji boluju ne smiju da odustanu i da i zaplaču ako treba.

"Nema nazad. Nikada nisam izgubio volju da se borim, to je u mom DNK. Postoji mnogo komplikacija, ali moraš da se boriš. Za sve ovo moraš da imaš 'jaku glavu'. Opasnost i strah postoje, ali ne odustajem. Izlazio sam i na teren, to mi je davalo snagu, iako sam imao osjećaj slabosti. To su teški momenti. Svako jutro moram da pijem veliku količinu lijekova, ali to je cijena zdravlja", zaključio je.