Priprema se "čistka" na parku prinčeva: Šeici tjeraju pola tima

PSG je ove sezone osvojio naslov prvaka, ali to je sve što je uspio napraviti. Zaista premalo za silan novac koji su katarski šeici tokom godina ulupali u svoju igračku. Pariški klub je na bizaran način ispao u osmini Lige prvaka od nikad lošijeg Uniteda.

Podsjetimo, PSG je na Old Traffordu pobijedio 2:0 i niko nije vjerovao da United u revanšu može doći do senzacije. Ipak, to se dogodilo, Crveni đavoli su šokirali svijet i sa 1:3 izbacili Francuze. U Liga kupu ispali su od fenjeraša Guingampa, a kap koja je prelila čašu strpljenja katarskog emira Sheikha Tamima bin Hamada Al-Thanija bila je poraz od Rennesa u finalu Kupa.

Francuski mediji pišu da je gazda kluba pobjesnio i da bi mogao potjerati cijelu upravu. Tuchel nakon poraza od Rennesa nije želio previše govoriti o situaciji u klubu.

Francuski mediji danas pišu da će Tuchel vjerovatno dobiti još jednu šansu te da je njemački trener već najavio provjetravanje svlačionice. Šeik je jasno kazao da će nastaviti ulagati u klub, što znači da će ovo ljeto Parižani u ozbiljan šoping, ali da bi se to dogodilo, neki će igrači morati otići.

Naravno, Tuchel se neće riješiti ključnih igrača poput Neymara i Mbappea, ali prema pisanju francuskih medija, na njegovom popisu našlo se nekoliko impozantnih imena koji će biti uvršteni na transfer-listu ovog ljeta, kako pišu Sportske.ba.

Listu predvode Cavani i Draxler, a PSG će se pokušati riješiti i Meuniera, Nkunkua, Choupo-Motinga, Nsokija, Kurzawe, Diabyja i Kimpembea.