Problemi u raju: Dončić sinoć uništio Sunse, ali za potop danas svi krive ovu ljepoticu

.
Booker nije bio na nivou, ona je razlog?

Phoenix Sunsi su bili neprepoznatljivi u sedmom meču polufinala Zapadne konferencije u play-offu NBA lige.

Mavsi su u majstorici polufinalne serije ubjedljivo savladali Sunse u Arizoni 123:90 i tako izborili plasman u finale Zapadne konferencije (4:3) u kojem će odmjeriti snage sa Golden State Warriorsima.

Imali su gosti iz Dallasa već na poluvremenu preko 30 poena prednosti. Iako se u prošlosti dešavalo da neke ekipe u play-offu nadoknade takav zaostatak, sinoć to nije bilo moguće.

Sjajni Luka Dončić je meč završio sa 35 postignutih poena (12/19 šut iz igre), deset skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Imao je 27 poena na poluvremenu, a dvije velike zvijezde Phoenixa Chris Paul i Devin Booker u potpunosti su bili neprimjetni.

Booker, od kojeg se možda najviše očekivalo, ubacio je samo 11 poena, jedan više od veterana Paula.

Niko ne može sa sigurnošću reći šta se dogodilo sa Bookerom i Paulom, da li je to isključivo prouzrokovano dobrom igrom Mavsa, mada američki mediji smatraju da je uveliko za ovaj potop Sunsa kriva Kendall Jenner.

Američka zvijezda i influencerica navodno je privremeno prekinula s Bookerom, baš pred meč odluke, a on na parketu izgledao izgubljeno i dekoncentrisano. Kendall i Devin su dugo u vezi, djelovali su jako sretno, ali navodno je došlo do određenog zasićenja i ona je od njega tražila "pauzu" na neko vrijeme...

Ko zna, možda je upravo ta njena odluka koštala Sunse završnice play-offa, ali svejedno - ne možete da osporite ono što je uradio Dončić, koji vodi Mavse do kraja iako im se nisu davali prevelike šanse.