Problemi za Portugalce: Ubojiti napadač i želja Real Madrida propušta meč protiv Zmajeva?

goncalo ramos
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima određenih problema pred utakmicu protiv Portugala, ali nije sve tako bajno i krasno ni u reprezentaciji domaćina, te i oni imaju svojih problema pred sutrašnju utakmicu.

 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja sutra duelom protiv Portugala od 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Naša selekcija danas nije otputovala u Lisabon kako je bilo planirano u 12:40 sati čarter letom iz Sarajeva, pa su otkazane i medijske aktivnosti na Luž stadionu u prijestolnici Portugala.

Izabranici Faruka Hadžibegića tako su trenirali na Grbavici od 16 sati, dok je press konferencija otkazana, a let se očekuje od 19:30, nakon što je prvi prolongiran zbog tehničkih problema na avionu.

Osim toga, Zmajevi imaju problema i s povredama. Zbog toga na okupljanje nisu stigli standardni prvotimci, Ermedin Demirović i Dennis Hadžikadunić, dok su roviti Rade Krunić i Benjamin Tahirović.

Što se Portugalaca tiče, Cristiano Ronaldo je bio upitan za ovaj susret, no na kraju je najavljen za prvu postavu i ovo bi za njega trebao biti čak 199. meč za selekciju koja je 2016. godine bila prvak Evrope.

Međutim, za selektora Portugala, Roberta Martineza, pojavio se drugi problem. Upitan za ovu utakmicu je ubojiti napadač Benfice, Goncalo Ramos. 

Kako portugalski mediji prenose, on nije trenirao jučer s ostatkom tima nego odvojeno i pitanje je da li će i večeras moći obaviti zvanični trening. Povreda nije ozbiljnije prirode, no svakako da je pod znakom pitanja jer je došla 48 sati pred utakmicu.

Podsjetimo, Goncalo Guedes je za reprezentaciju Portugala debitovao u generalci pred SP u Kataru i odmah postigao gol i dodao asistenciju protiv Nigerije, da bi na SP bljesnuo u osmini finala protiv Švicarske kada je postigao hat-trick i pružio jednu asistenciju.

Za Benficu je ove sezone u 47 nastupa u svim takmičenjima postigao 27 pogodaka i podijelio 12 asistencija, pa svakako ne bi bilo na odmet da sutra ipak odmori.