Pročitajte posljednju poruku Siniše Mihajlovića: "Nikada se ne stidite bolesti, jer život se ne živi bez..."

Siniša
Mihajlović je preminuo u 54. godini.

 

Nakon teške borbe sa leukemijom, srbijanski bivši fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u Bologni u 54. godini života.

Od Mihajlovića se opraštaju brojni prijatelji i rivali iz svijeta sporta, a mediji prenose i posljednju njegovu poruku, koju je objavio prije mjesec dana, kada je proglašen počasnim građaninom Bologne.

“Sudbina je htjela da se bolest manifestuje ovdje u Bologni, gdje postoje najbolji centri za medicisko istraživanje na polju onkologije. Imao sam sreće, a imala je sreće i Bologna što sam bio trener kad smo izbjegli ispadanje 2019. godine. Današnje priznanje se odnosi na borbu sa bolešću.

Nikad se u životu ne stidite ako se susretnete s takvim situacijama. Život se ne može živjeti bez problema, život živite uprkos problemima. Ovo je drugo ovakvo priznanje za mene, nakon što sam postao počasni građanin Novog Sada. Novo i veoma lijepo poglavlje mog života počinje.

Ovu nagradu poklanjam mojoj porodici, mojoj supruzi, doktorima i drugom zdravstvenom osoblju. Mojim prijateljima, Bologni, mom osoblju i mojim igračima. Na kraju, poklanjam nagradu gradu Bologni i svim njegovim stanovnicima”, napisao je tada Mihajlović.

 

FOTO