Procurile informacije: PSG će zbog samo jedne utakmice zaraditi nevjerovatnu sumu novca

.
Turneja u Saudijskoj Arabiji

 

Za tri dana čeka nas novi fudbalski spektakl u Saudijskoj Arabiji kada će se u prijateljskoj utakmici oči u oči ponovo naći Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, a procurile su informacije o tome koliko će zaraditi PSG.

U dosadašnjem dijelu 2023. godine Saudijska Arabija je definitivno centar fudbalskog svijeta.

Prvo je Cristiano Ronaldo stigao u Al-Nassr, zatim je tamo igran španski Superkup začinjen sjajnim El Clasicom u finalu.

Za dva dana će tamo biti odigran i Derby della Madonnina u kojem će se jedan protiv drugog za trofej italijanskog Superkupa boriti Edin Džeko (Inter) i Rade Krunić (Milan).

Pravi spektakl slijedi za tri dana kada će se jedan protiv drugog ponovo naći Cristiano Ronaldo i Lionel Messi i to u prijateljskoj utakmici.

Radi se o utakmici PSG-a protiv igrača ekipa Al-Nassra i Al-Hilala, a francuski mediji objavili su koliko će prvak Francuske zaraditi na ovoj maloj turneji.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, prijateljska utakmica, zakazana za četvrtak u Rijjadu, donijet će više od 10 miliona eura na račune Parižana, piše list L'Equipe, pozivajući se na izvore iz kluba.

Finansijski deficit kluba iz prošle sezone iznosi 370 miliona evra, a sličan će biti i sadašnji, prema riječima zvaničnika PSG-a, a 10 miliona eura koliko bi bilo prikupljeno predstavljalo bi "balon kisika". 

Prisustvo tri zvijezde, Messija, Mbappea i Neymara, omogućava klubu da dođe do ovakvih suma, po uzoru na posljednji izlet Parižana u Japanu.

Inače, karte za ovu utakmicu tražilo je zvanično preko dva miliona ludi, no samo će pedesetak hiljada sretnika moći uživo da prate ovaj meč.

Jasno je da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, te da nas očekuje pravi fudbalski spektakl.