Procurio novi dres Bayerna - navijači su s pravom zgroženi, pitaju se da li je moguće ovako nešto

.
Potpuno neočekivano

 

Često smo svjedoci da se na internetu prije vremena pojave nove garniture dresova velikih klubova, a sada je procurila fotografija dresa Bayerna za novu sezonu.

Doduše, radi se o gostujućem dresu Bayerna, ali to ne umanjuje razočarenje navijača njemačkog kluba, koji vjeruju da je morao biti mnogo ljepši i potpuno su šokirani njegovim dizajnom, prije svega neobičnim bojama.

Inače, u historiji je gostujući ili drugi dres Bayerna bio u različitim bojama - zlatni, bijeli, tamnoplavi, pa čak i žuti. Sada ipak korak dalje odlaze čelnici kluba, kada su prihvatili "ovo" kao novi gostujući dres.

 

 

Korisnik Twittera „Mr. Jersey" podijelio je sliku novog dresa za sezonu 2023/24. Portal Footy Headlines, poznat po čestom obajvljivanju novih klupskih dresova i prije nego zvanično ugledaju svjetlo dana, također je preuzeo objavu, što navodi na to da je vjerovatno ovo zaista dres Bavaraca za gostujuće utakmice u novoj sezoni.

Dres je primarnim bojama crnoj i ljubičastoj, a također je vidljiv uzorak koji podsjeća na dijamante u sredini logotipa Bayerna. Ovi akcenti dolaze u ljubičastoj i zelenoj boji.

Osim toga, grb Bayerna i logo dobavljača Adidas su zeleni na prednjoj strani. Ime kluba i ime igrača na poleđini trebaju biti ljubičaste boje. Dio kragne krasi i moto kluba "Mia san mia".

"Šta je ovo?" upitao se jedan navijač Bayerna na Twitteru dijeleći fotografiju novog dresa, ali na stotine je negativnih komentara.

Još jedna loša vijest za navijače Bayerna nakon eliminacije od Freiburga u Kupu Njemačke i pomalo nekorektnog poteza uprave kluba koja je smijenila Juliana Nagelsmanna i umjesto njega postavila Thomasa Tuchela, koji je očito bio odavno spreman da "uskoči" na mjesto mlađeg kolege.

U međuvremenu, bliže se mečevi protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka, ali prvo klub ima obaveze u Bundesligi jer ga očekuje meč sa Freiburgom u gostima u subotu. Dakle, dva meča ovih rivala u samo nekoliko dana i sigurno je da će Tuchelov tim biti spreman za osvetu. U slučaju pobjede, Bayern će ostati lider u Bundesligi. Trenutno ima dva boda više od Borussije iz Dortmunda.