Prodali ga za sedam miliona, a sada moraju izdvojiti preko 100 miliona eura kako bi ga vratili nazad

Ukoliko je za vjerovati natpisima engleskog Daily Maila Jadon Sancho sljedećeg će ljeta napustiti redove Borussije Dortmund.

Navodno u redovima žuto-crnih već traže zamjenu za 19-godišnjeg napadača čiji bi transfer mogao vrijediti puno više od 100 miliona funti (109 miliona eura), a kao glavni interesenti za njegovu kupnju slove Manchester City i Manchester United.

Sancho je već skupio šest nastupa u dresu engleske reprezentacije, a navodno je Manchester United najuporniji u pokušajima njegovog dovođenja. A City, koji ga je prodao Borussiji Dortmund 2017. godine za svega 7 miliona funti, morat će bogato posegnuti u džep želi li ispraviti svoju pogrešku, prenosi “Jutarnj list”.

Prema procjeni Instituta CIES Sancho je trenutno peti navrijedniji nogometaš na planeti. Njegove noge su procijenjene na 145 miliona funti (158 miliona eura). Na samom vrhu nalazi se Kylian Mbappe (252 miliona eura), ispred Mohameda Salaha (219 miliona eura), Raheema Sterlinga (208 miliona eura) i Lionela Messija (167 miliona eura), prenose Sportske novine.