Propast karijere u 356 dana: Aubameyang je danas doživio najveće poniženje u karijeri

.
Treći februar 2022. godine bio je važan dan u životu Pierre-Emerick Aubameyanga. Trebao je to biti početak prekretnice u njegovoj karijeri, ali 365 dana kasnije ništa od toga se nije desilo.

 

Napadač Gabona je krajem januara prošle godine dogovorio svoj prelazak iz Arsenala u Barcelonu, a nekoliko dana kasnije transfer je i ozvaničen.

U katalonski klub je prešao bez obeštećenja te mu je igranje u Španiji trebalo predstavljati novi početak nakon nekoliko razočaravajućih mjeseci u Londonu.

Aubamyenag je i ovu sezonu počeo igrati za Barcelonu odigravši jednu utakmicu, a onda je 1. septembra prodat Chelseaju za 12 miliona eura.

 

 

Gabonac je od tada upisao 17 nastupa za Plavce, od toga 11 u Premiershipu i šest u Ligi prvaka. Postigao je svega tri pogotka te upisao jednu asistenciju što nije zadovoljilo Chelseajeve navijače.

A danas je Aubameyang dobio novi težak udarac u karijeri koja je počela strmoglavo padati posljednjih godina.

Naime, Chelsea ga nije uvrstio u tim igrača koji će konkurisati za Ligu prvaka u nastavku sezone te je tako Aubameyang dobio jasnu poruku da u klubu na njega više i ne računaju.

Aubameyang je potpisao ugovor do ljeta naredne godine, ali je već sada izvjesno da će na kraju aktuelne sezone tražiti svoj naredni klub u karijeri.

(Foto: Twitter)