Prosinečki ponovo dobio otkaz, iz hrvatskog kluba odlazi nakon samo dva mjeseca

.
Nogometni klub Rudeš i trener Robert Prosinečki odlučili su sporazumno prekinuti saradnju, saopštio je danas zagrebački klub.

Zajedno s bivšim selektorom reprezentacije Bosne i Hercegovine, iz kluba je otišao i njegov prvi pomoćnik Gordan Ciprić.

Prosinečki je Rudeš preuzeo 1. jula 2023., a u sedam utakmica ostvario je učinak od jednog remija i šest poraza.

U karijeri još vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor, Denizlispor i Olimpiju, a osim BiH, bio je i selektor reprezentacije Azerbajdžana.

"Nemam šta puno reći. Bili smo na sastanku Joe (Šimunić), Stipe (Čondrić) i ja. Sjeli smo, porazgovarali, vidjeli da je najbolje da se raziđemo i da svako, bez imalo ljutnje, krene na svoju stranu", kratko je rekao Prosinečki.

"Lično mi je izuzetno žao jer Prosinečki je velik gospodin i jednako tako odličan trener. Nažalost, tako je to u nogometu. I dogovorili smo se da je najbolje da prekinemo saradnju. Baš mi je teško. Ali rezultati diktiraju neke stvari. Svi smo bili svjesni, pa i trener Prosinečki, da ulazimo iz druge u prvu ligu, znali smo da će biti teško, ali vjerovali smo da ćemo uspjeti doći do pozitivnog rezultata", rekao je direktor kluba Josip Šimunić.

Iz kluba su izjavili da u ovom trenutku nemaju trenera, a kada ga izaberu, obavijestit će o tome javnost.

 

Foto:NK Rudeš