Prosinečki još uvijek u bolnici, ali se svakim danom osjeća sve bolje

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki još uvijek se nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ali svakim danom se osjeća sve bolje i bolje, potvrđeno je za Klix.ba.

Podsjećamo, Prosinečki je prije sedam dana podvrgnut kompliciranoj operaciji slijepog crijeva nakon čega je upućen na Intenzivnu njegu KCUS-a. Operacija je srećom prošla bez ikakvih problema, a doktori su naglasili kako je selektoru neophodan mir i konstantni ljekarski nadzor. 

Sedam dana nakon operacije, Prosinečki se još uvijek nalazi na KCUS-u, njegovo stanje je bolje i on se svakog dana osjeća sve bolje i bolje. Prije tri dana Prosinečki je napustio odjel Intenzivne njege KCUS-a, a iz bolnice bi mogao izaći već naredne sedmice.

Selektor nogometne reprezentacije BiH nije se pojavio na otvaranju nove poslovne zgrade NS BiH jer se osjećao loše, zbog čega je otišao u bolnicu gdje su mu ljekari preporučili hospitaliziranje, nakon čega je čitavu noć proveo u KCUS-u. Zbog problema sa slijepim crijevom, Prosinečki je operisan na KCUS-u.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora BiH, a prije toga radio je kao selektor reprezentacije Azerbejdžana i kao trener u Crvenoj zvezdi i Kayserisporu.