Prosinečki: Znam kojih 11 će početi sutrašnji meč

Danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana konferencija za novinare fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na kojoj se prisutnima obratio selektor Robert Prosinečki.

Prosinečki je istakao važnost susreta protiv Sjeverne Irske.

"Sigurno da je ovaj duel važniji nama nego našem protivniku. Za mene lično, a vjerujem i za sve ostale, jako je bitan sutrašnji susret. Učinit ćemo sve da ostanemo prvi u našoj grupi. Meč protiv Turske nam je dobro došao, jer neki igrači koji nisu imali priliku za igru pokazali su šta znaju. Sve u svemu ja sam zadovoljan, mislim da znam koji će sastav sutra istrčati na teren Grbavice. 

Gledali smo njihov meč protiv Austrije u petak i 'navijali' smo da bude neriješeno", kroz šalu je rekao naš selektor koji je još dodao:

"Najbitnije je da lopta što duže bude u našim nogama, taka ćemo se osjećati komotnije. Nema sumnje da će sutrašnji susret biti drugačiji od onog u Belfastu".

"Što se tiče golmanske pozicije, u ovom trenutku Šehić ima prednost u odnosu na Begovića. Dobro je što na raspolaganju imamo dva sjajna golmana" zaključio je na kraju Robert Prosinečki.

Susret između naše selekcije i Sjeverne Irske na rasporedu je sutra od 20.45 na stadionu Grbavica.