Prosinečkog muči još jedna dilema

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine duelom protiv Armenije na sarajevskoj Grbavici sutra otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Prema posljednjim informacijama iz tabora “Zmajeva”, selektor Robert Prosinečki još nije odredio startnu postavu, piše Avaz.

Pita se i doktor

Od početka operacije “Armenija” poznato je da, zbog rehabilitacije od povrede, za tim neće konkurirati Elvis Sarić. Upitan je nastup i Seada Kolašinca.

- Pretpostavljao sam da će prvo pitanje biti vezano za Kolašinca... No, to je pitanje prvo za doktora, a onda za selektora - tajnovit je trener naše reprezentacije Dragan Spasić.

Kolašinac, podsjetimo, ima problema sa povredom ramena, ali je od utorka u punom trenažnom procesu.

Stručni štab ne želi, međutim, ništa prepustiti slučaju tako da će zvijezda Arsenala najvjerovatnije propustiti prvu utakmicu kako bi bio 100 posto spreman za duel s Grčkom (utorak, 20.45 sati, zeničko Bilino polje).

- Nismo mi još ništa definitivno odlučili, odnosno hoće li Sejo igrati obje utakmice ili će igrati samo jednu. Imamo još jedan trening do utakmice - ponovo je bio "do grla zakopčan" asistent selektora Prosinečkog.

Startna postava

Ipak, ako je suditi prema posljednjim duelima selektora Roberta Prosinečkog i trenutnom rosteru, "Zmajevi" će protiv Armenije trebali istrčati u ovom sastavu: Šehić - Todorović, Šunjić, Zukanović, Ćivić (Kolašinac) - Bešić, Gojak - Duljević, Pjanić, Višća, Džeko.

U nekim varijantama blizu startne postave je i veznjak Gojko Cimirot, te Rade Krunić, kao alternative za Amera Gojaka.

- Volio bih da te neke informacije koje imamo unutar stručnog štaba, sačuvamo za sebe. Također, u našem stručnom štabu dosta toga radimo u vezi s informacijama o našem protivniku - rekao je Spasić.

Mane i vrline 

Spasić naglašava da svaki protivnik igra onoliko koliko mu dozvoli druga ekipa.

- I Armenci imaju svoje mane, ali i vrline. Naši igrači će morati da ispoštuju sve ono što se dogovorimo te da nastave tamo gdje smo stali u Ligi nacija ili dokle su došli. U prethodnoj godini smo uradili nešto tako da imamo obavezu da nastavimo tamo gdje smo stali. Od nas zavisi hoćemo li protivniku dozvoliti da pokaže svoje vrline - ističe Spasić.