Proslavljeni nogometaš bivšoj supruzi mora dati benzinsku pumpu, kuće i automobile

.
Sud u Gani donio je presudu da proslavljeni nogometaš iz ove zemlje Asamoah Gyan (37) mora bivšoj supruzi Gifty dati dvije svoje kuće, dva automobila, kao i benzinsku pumpu čiji je vlasnik.

Epilog je to suđenja koje je trajalo tri godine, a spor je vođen u vezi s očinstvom troje djece. Gyan je tvrdio da djeca nisu njegova, ali DNK analiza dokazala je suprotno.

Jedna kuća koju će Gifty dobiti nalazi se u Velikoj Britaniji, gdje je Gyan igrao tokom nogometne karijere, a druga u Accri u Gani, gdje je i benzinska pumpa.

Također je odlučeno da bivši napadač Sunderlanda, Udinesea i Rennesa mora plaćati 25.000 ganskih cedija (1.729 funti) mjesečno za djecu.

Na kraju je, uprkos svemu, Gyan poručio da on iz cijele priče izlazi kao pobjednik jer je brak s Gifty napokon poništen.

Podsjećamo, Gyan je bio predvodnik sjajne generacije reprezentacije Gane na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Tada je Gana stigla do četvrtfinala Mundijala, gdje je nakon izvođenja penala eliminisana u čuvenoj utakmici protiv Urugvaja.

Na tom SP je Gyan bio u užem izboru za najboljeg nogometaša turnira, uz Diega Forlana i Wesleya Sneijdera.

No, SP je za Gyana završeno na tragičan način pošto je upravo on promašio jedanaesterac u 120. minuti, nakon što je prethodno Luis Suarez rukom spasio gol Urugvaja i zaradio crveni karton.

Na 107 utakmica za nogometnu reprezentaciju Gane Gyan je postigao 51 gol.

 

Foto:Twitter