Prvi gol Mudryka za Chelsea i to kakav, United pobijedio Arsenal u klasiku

.
Engleski klubovi započeli su predsezonske turneje, a Chelsea je u Philadelphiji sa 4:3 pobijedio ekipu Brightona.

 

Ekipa koja je doživjela značajne promjene ovog ljeta, između ostalih dobila i novog trenera, Mauricija Pochettina, u sjajnom meču bila je bolja od Brightona, koji je prvi došao do vodstva jer je Danny Welbeck u 13. minuti postigao gol.

Chelsea je izjednačio u 19. minuti preko Nkunkua, napadača koji je doveden iz Leipziga. U 65. minuti je Mudryk postigao prvi gol otkako je zimus došao kao veliko pojačanje iz Šahtara.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

U 72. minuti Gallagher pogađa za 3:1, a potom i Nicolas Jackson u 77. minuti za 4:1. Jackson je pored gola upisao i dvije asistencije te pokazao da će biti sjajno pojačanje u napadu Plavaca. Joao Pedro i Undav su do kraja ublažili poraz Brightona.

S izuzetkom Oleksandra Zinchenka i Gabriela Jesusa, trener Arsenala Mikel Arteta je započeo engleski obračun na stadionu Metlife u New Jerseyju sa svojom najjačom mogućom momčadi. Tako su startali i nova imena poput Declana Ricea, Kaija Havertza i Jurriena Timbera.

Ipak, ni u tim okolnostima Arsenal nije uspio da pobijedi. Bruno Fernandes i Jadon Sancho pogađali su u 90 minuta za Crvene vragove. Pošto se radilo o egzibiciji, navijačima je priušteno još zabave izvodeći penale, a i tu je United bio uspješniji.

Sada United ide u San Diego kako bi se u utorak susreo s Wrexhamom, dok Arsenal završava svoju američku avanturu utakmicom protiv Barcelone u Los Angelesu u srijedu.

Sinoć je američka publika trebala da uživa u još jednom klasiku, ali je duel Barcelone i Juventusa otkazan zbog stomačnih problema koji su zahvatili ekipu Katalonaca.