Prvi nastup od decembra 2021.: Publika u Dubaiju ovacijama dočekala Đokovića

.
Đoković će i ove godine, kako sad stvari stoje, imati problema s nastupima na nekim velikim turnirima zbog korona pravila

Srbijanski teniser, Novak Đoković, konačno se vratio na teniske terene, nakon duge pauze uzrokovane dramom koju je prošao u Australiji kada je danima u Melburnu čekao vizu kako bi nastupio na Australian Openu, a koja mu na kraju nije odobrena, pa je deportovan nazad u Srbiju.

Đoković će i ove godine, kako sad stvari stoje, imati problema s nastupima na nekim velikim turnirima zbog korona pravila i svog antivakserskog stava, a trenutno nastupa na turniru u Dubaiju gdje nije morao ispuniti nikakve specijalne uslove za ulazak u Emirate.

Đoković večeras igra protiv Italijana Lorenca Musetija (Lorenzo Museti), a u toku je prvi set ovog meča.

Ovo je Novaku prvi meč još od polufinala Dejvis kupa početkom decembra 2021. u Madridu. 

Inače, prilikom izlaska na teren, publika u Dubaiju je ovacijama Đokovića, koji bi u slučaju neuspjeha na ovom turniru mogao ostati bez pozicije broj 1 na ATP listi.

- Imam samo jedan scenario u glavi, a to je da dobijem svaki meč koji budem igrao ovdje, rekao je Novak prije večerašnjeg nastupa, pa se može i očekivati da će srbijanski teniser dati svoj maksimum u Dubaiju.