Prvi poraz Borca na domaćem terenu ove sezone, Zrinjski srušio lidera na tabeli

č

Fudbaleri HŠK Zrinjski savladali su banjalučki Borac na Gradskom stadionu u Banjaluci rezultatom 1:2 i smanjili zaostatak na tabeli premijer lige u odnosu na isti tim.


U 10. minuti Borac je imao prvu veliku priliku za gol. Lopta je na desnoj strani došla do Kvržića, a njegov centaršut je tik ispred Lukića uspio u korner skrenuti Bradarić.

Nastavio je Borac pritiskati na startu meča, Herrera je u 12. minuti šutirao iz slobodnjaka, ali preko gola je otišla lopta.

Kako je vrijeme prolazilo, Zrinjski je sve bolje uspijevao neutralisati napade domaćih, pa i sam zaprijetiti.

U 35. minuti Ćuže je sa loptom uz nogu istrčao kontranapad došao do ivice šesnaesterca, šutirao, ali je Milošević uspio odbraniti.

Ipak, četiri minuta kasnije Zrinjski je poveo. Kiš je šutirao sa ivice šesnaesterca, a nezgrapno je odbranio Milošević, lopta je došla do Ramića, koji je odigrao dupli pas sa Kišom i sa 7 metara pogodio nebranjeni dio mreže golmana Borca.

Nastavio je prijetiti Zrinjski, svjestan da su fudbaleri Borca i dalje u šoku od primljenog gola. Nakon duže akcije u 42. minuti, lopta je došla do Kiša koji je sa 20-ak metara uputio udarac, no lopta je otišla preko gola.

Za više od toga nije bilo vremena u prvom poluvremenu, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:1.

Početkom drugog poluvremena Borac je počeo agresivnije, ali samo 6 minuta nakon početka nastavka igre, novi hladan tuš na Gradskom stadionu. Kiš je odigrao loptu desno do Malekinušića i sjurio se u šesnaesterac gdje ga je Malekinušić pronašao samog na petercu niskim centaršutem, pa Kišu nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu za 0:2.

Nakon drugog pogotka trener Zrinjskog Željko Petrović odlučio je igrati malo zatvorenije, te je prepustio loptu domaćima. Više nije bilo intenzivnog pressinga gostiju na sredini terena, i umalo da gosti skupo plate takvu odluku. Herrera je sa lijeve strane prošao do osnovne linije, centrirao u sredinu, a rezervista Stojan Vranješgađao donji ugao golmana Marića. Ipak, Marić je bio dobro postavljen i uspio je odbraniti šut legende banjalučkog tima.

Imao je Borac priliku u 85. minuti da barem ublaži poraz kada je Makarić nakon loše reakcije odbrane Zrinjskog imao priliku, no Šunjić je stigao da izbije loptu ispred ofanzivca Borca.

Do gola su došli tek u 90. minuti golom Ćelića nakon kornera sa lijeve strane, ali više od toga nisu mogli.