Prvo kantonalno prvenstvo u Ljutočkoj dolini: Preko 140 takmičara u Orašcu na kantonalnom prvenstvu u kickboxingu (FOTO)

kickboxing
U bihaćkom naselju Orašac danas se održava kickboxing prvenstvo Unsko-sanskog kantona. Na šampionatu učestvuje više od 140 takmičara iz deset borilačkih klubova. Prije samog turnira dodijeljene su plakete i zahvalnice građanima, ustanovama i preduzećima kojima se organizator današnjeg prvenstva Klub borilačkih sportova Ljutoč želio zahvaliti na pomoći i promociji ovog sporta u proteklim godinama.

 

“Ovo je zaista veliki dan za Ljutočku dolinu i ja ću iskoristiti priliku da se zahvalim na prilici da se ovakvo nešto organizuje kod nas. Svim takmičarima i klubovima želim puno uspjeha na današnjem takmičenju”, istakao je u svom obraćanju Ramo Zulić, predsjednik MZ Orašac.

“Zahvaljujem se svima na organizaciji, ali nemojte mi zamjeriti, posebnu zahvalnost moram izraziti Orašcu i Mustafi Zuliću. Ja sa Sportskim savezom i klubovima imam prijateljski odnos i međusobno se podržavamo”, rekao je premijer USK-a Mustafa Ružnić u svom obraćanju.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić, te tom prilikom otvorio prvenestvo.

“Od svih gradonačelničkih funkcija i obaveza, meni su ovakvi poslovi, sa našim sugrađanima, najdraži. Više od 140 takmičara i ovakva organizacija su nam obaveza da konstantno radimo na poboljšanju infrastrukture i uslova za sportaše. Moram istaknuti vašeg Mustafu Zulića. Sve ovo je plod njegovih zalaganja. Ne samo ova organizacija, već i infrastruktura u mjesnoj zajednici”, rekao je gradonačelnik Sedić.