PSG - Bayern 0:0: Fantastično prvo poluvrijeme, nedostaju samo golovi

asd
Paris Saint-Germain i Bayern večeras od 21 sat u Lisabonu igraju finale Lige prvaka.

20:05 - Već su poznati i početne postave obje ekipe. Oba trenera su na teren izveli očekivane sastave bez nekih velikih iznenađenja. Za PSG od prve minute igrat će Navas, Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat, Herrera, Marquinhos, Paredes, Mbappe, Neymar i Di Maria.

S druge strane, Bayern će utakmicu početi u sastavu Neuer, Kimmich, Boateng, Alaba, Davies, Thiago, Goretzka, Muller, Gnabry, Coman i Lewandowski.

20:15 - Bayern i PSG će spustiti zavjesu na nikada dužu sezonu u najjačem evropskom nogometnom klupskom takmičenju. Sezona u Ligi prvaka završava se večeras, više od godinu dana nakon prvih mečeva u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Zbog pandemije koronavirusa takmičenje je prekinuto sredinom marta, a onda je osam najboljih ekipa ovog mjeseca odigralo završni turnir u Lisabonu. Bez prisustva navijača na tribinama dojam je da jednostavno "to nije to", ali sjajne utakmice i vrhunski kvalitet ekipa popravile su sliku.

Katarski vlasnici PSG-a opsjednuti su osvajanjem titule prvaka Evrope i sada ih od tog dostignuća dijeli samo jedna utakmica, ali protivnik teško da je mogao biti teži. Vjerovatno početkom novembra prošle godine ni oni najoptimističniji navijači Bayerna nisu vjerovali da će njihova ekipa večeras igrati finale Lige prvaka. Posebno nakon katastrofe protiv Eintrachta iz Frankfurta (1:5). Nakon što je Hansi Flick preuzeo kormilo od Nike Kovača preporodio se i Bayern, a prije svega Thomas Muller, koji je kod Hrvata više sjedio na klupi nego što je igrao.

20:30 - Zanimljiv je podatak da je Bayern na početnih 11 (109 miliona eura) potrošio duplo manje novca nego PSG za Neymara (222 miliona eura). Bit će to duel i nekih od najbržih nogometaša današnjice, a to su svakako PSG-ov Mbappe i fantastični Bayernov Kanađanin Davies. Kingsley Coman je govorio o Mbappeovoj brzini uoči ove utakmice, ali smatra da je njegov saigrač ipak nešto brži.

20:45 - Kada je u pitanju historija u Ligi prvaka PSG će imati priliku da postane tek drugi francuski klub koji se penjao na krov Evrope. Jedini klub iz Francuske koji je postao prvak Evrope je Olympique Marseille. Dvije godine nakon poraza od Crvene zvezde u Bariju, Olympique Marseille Bernarda Tapieja postao je prvak Evrope. Do titule su Francuzi došli pobjedom protiv moćnog Milana Silvija Berlusconija koji je s klupe predvodio Fabio Capello. Bila je to sjajna ekipa Olympiquea u kojoj su igrali Barthez, Angloma, Boli, Desailly, Voller, Bokšić, Deschamps, Abedi Pele...

20:55 - Sve je spremno za početak utakmice koju će suditi Daniele Orsato.

1' - Počelo je finale u Lisabonu.

10' - Bayern nakon prvih 10 minuta apsolutno kontroliše igru i ima dosta veći posjed lopte. Uspjeli su uputiti i jedan šut ka golu PSG-a te se može reći da bolje djeluju na otvaranju utakmice.

18' - Prva velika prilika na utakmici! Neymar je izbio sam pred Bayernov gol, ali Neuer je spasio čist pogodak. Sjajna intervencija.

22' - Odmah uzvraća Bayern! Lopta je došla do Lewandowskog, koji je smirio i izborio se za udarac. Pucao je snažno i u Navasovu stativu.

24' - Igra se fantastičan fudbal i sijeva s obje strane! Veliku šansu sada nije iskoristio Di Maria. Primio je precizan pas u šesnaestercu, ali je pucao visoko iznad gola.

29' - Kakva je ovo bila šansa za PSG! Odbijenu loptu je dočekao Herrera, čiji šut s ivice šesnaesterca je prozujao pored desne stative.

31' - Strašan fudbal se igra trenutno, prilike se redaju kao na traci na obje strane! Navas je sada odlično odbranio udarac glavom pod prečku koji je uputio Lewandowski nakon dodavanja sa strane.

45' - Kakva šansa za PSG. Mbappe je u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati iz sve snage po sredini gola. Neuer je bio oprezan i lagano mu je obranio šut.

45' - Bayern je tražio penal! Sudija je ipak mislio da je to bio ispravan start na Comanu i igra se nastavila.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme.