PSG bez Messija i Neymara u novoj golijadi ostvario treću uzastopnu pobjedu

.

U 3. kolu francuske Lige 1, nogometaši PSG-a pobijedili su kao gosti ekipu Bresta rezultatom 4:2. U redovima Parižana nije bilo Lionela Messija i Neymara koji su još uvijek nespremni za povratak na teren.

PSG je u vodstvo došao u 23. minuti kada je nakon duge akcije lopta došla do Herrere, a veznjak gostiju je snažnim i preciznim udarcem s 20-ak metara pogodio za 1:0.

U 36. minuti bilo je već 2:0, a ponovo su Parižani lijepo kombinovali, lopta se potom odbila do Mbappea koji je zahvatio u trku glavom i vrlo efektnim golom povisio je na 2:0.

Ipak, domaći se nisu predavali te su u finišu prvog dijela u 42. minuti uspjeli smanjiti. Faivre je lijepo petom uposlio Honorata koji je udarcem iskosa s desetak metara matirao Navasa za 2:1.

U nastavku meča domaći tim je teško stvarao prave prilike, a PSG je u 73. minuti stigao do trećeg gola.

Guaye je sjajnim udarcem s preko 30 metara pogodio za 3:1. Ipak, to nije bio kraj strepnjama gostiju. Pet minuta prije kraja Mounie je smanjio na 3:2, ali Brest nije imao snage da do kraja izvuče bod i napravi veliko iznenađenje.

U sudijskoj nadoknadi Di Maria je ovjerio trijumf Parižana za konačnih 4:2, a istim rezultatom slavili su i u prošlom kolu u golijadi protiv Strasbourga.

PSG će u narednom kolu gostovati Reimsu, dok je Brest također gost Strasbourgu.

Rezultat i strijelci:

Brest - PSG 2:4 (Honorat 42' , Mounie 85' / Herrera 23', Mbappe 36', Guaye 73', Di Maria 90+1')