PSG će ponuditi Messiju produženje ugovora do 2024. godine

.
PSG namjerava svojoj najvećoj zvijezdi Lionelu Messiju ponuditi produženje ugovora koji bi važio do 2024. godine.

 

Prethodne špekulacije o klauzuli u aktuelnom Messijevom ugovoru koja omogućava produženje saradnje nisu bile istinite, ali PSG pokazuje volju da zadrži ovog nogometaša. Zvaničnu ponudu Argentinac još nije dobio, a navodno i Messijev tim smatra da je prerano za konačan odgovor.

Messi će vjerovatno čekati do završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, koje se igra krajem godine. Nakon toga će uslijediti analize i odluka o njegovoj budućnosti. Nogometaš želi vidjeti u kakvom fizičkom stanju će se nalaziti i na kojem nivou će biti njegova motivacija.

Tokom prve godine u PSG-u Messi se dosta mučio, uglavnom zbog procesa adaptacije i težih povreda. Odigrao je samo deset utakmica u nizu, a to je nešto nepojmljivo za period dok je igrao u Barceloni.

On je već započeo pripreme za novu sezonu u Parizu te je čak skratio svoj odmor.

Prvu utakmicu sezone PSG igra 31. jula i to protiv Nantesa u Superkupu Francuske, a nova sezona Ligue 1 počinje sedam dana kasnije.

PSG želi zadržati Messija zbog njegovih igračkih kvaliteta, ali i zbog toga što je "mašina za novac" s obzirom na prihode od marketinga.

Otkako je preuzeo klub, Nasser al Khelaifi je ubilježio najprofitabilniju godinu, a prihod iznosi 700 miliona dolara. Messi je sa sobom donio i velike sponzore kao što su Dior, GOAT, Crypto.com, Autohero, Smart Good Things, Volt, Big Cola, Sports Water i PlayBetR.

Komercijalni direktor PSG-a Marc Armstrong je rekao da je većina sponzorskih ugovora uvećana nakon što je Messi stigao u klub, a prosjek varira između 3 do 5 i 5 do 8 miliona dolara po brendu.

Također, od ukupne količine prodanih dresova PSG-a čak 60 posto su oni koji nose Messijevo ime.