PSG dovodi veliko pojačanje, a za to neće platiti ni centa

.
Dolazi kao slobodan igrač

 

PSG je poznat kao klub koji može masno da plati igrače i koji to uostalom i radi. Najbolji primjer su Neymar i Mbappe, no sada će vrlo vjerovatno dovesti veliko pojačanje i to potpuno besplatno.

Naime, poznato je da im je već od ranije velika želja slovački defanzivac Milan Škriniar za kojeg je Inter odbijao sve ponude.

Sada je sam Slovak donio odluku da ne želi produžiti ugovor s viceprvakom Italije koji ističe na ljeto, te će tada postati slobodan igrač.

Uprava Intera je nekoliko puta sjedala za pregovarački sto sa Škriniarom i njegovim agentom, no svi prijedlozi su odbijeni i dogovor nije postignut.

Kako navodi francuski L'Equipe, razlog za to je jednostavan - Škriniar je postigao usmeni dogovor s PSG-om i želi da se pridruži prvaku Francuske.

PSG je prije samo nekoliko dana Interu ponudio 55 miliona eura za ovog igrača što je odbijeno, pa će Parižani na njegov dolazak sačekati još pola sezone, ali će uštediti ogromnu svotu novca.

Međutim, Francuzi ne isključuju mogućnost da Škriniar stigne u PSG već ove zime. Ako ove zime ne prihvate ponudu, Inter će besplatno izgubiti Škriniara, zbog čega bi mogao prihvatiti ponudu Parižana, doduše nižu od onih koje su već odbili.

Navedeni izvor piše da bi Italijani mogli da inkasiraju između 10 i 15 miliona eura za Škriniara ukoliko odluče da ga puste narednih sedam dana.

Reprezentativac Slovačke je također bio na listi želja Barcelone nakon što je Gerard Pique objavio da se povlači iz fudbala.

Centralni defanzivac je od svog agenta saznao da je Barcelona zainteresovana za transfer ove zime, prenosi sport.es. Međutim, Škriniar je oštro odbio Katalonce.

Foto: Inter