PSG zbog Mbappea u velikim problemima: Pomaka nema, podsjećaju ga na dato obećanje

mbappe
Paris Saint-Germain i Kylian Mbappe, prema pisanju francuskih medija, imali su razgovore o tome kako će izgledati zajednička budućnost, ali kako se navodi, nema mnogo stvari po kojima dvije strane imaju zajednički pogled.

 

Mbappeu ugovor sa PSG-om ističe na kraju naredne sezone, a još ranije je poručio da ne planira pod trenutnim uslovima ostati u Parizu. Tačnije, poručio je da ne želi produžiti ugovor do ljeta 2025. godine.

To bi značilo da bi ovaj sjajni krilni napadač kao slobodan igrač napustio PSG tokom 2024. godine, a na taj način stavio je pritisak na čelnike kluba da ga godinu dana prije isteka ugovora prodaju i barem na taj način zarade njegovim odlaskom.

Iz kluba, očekivano, pokušavaju nagovoriti Mbappea da ne ode iz kluba kao slobodan igrač, jer bi to napravilo velike finansijske probleme ovom timu, a navodno bi mogli imati i ozbiljnih problema sa finansijskim fair-playom.

S tim u vezi, čelnici kluba poručili su Mbappeu da neće otići bez obeštećenja i da je to nešto što im je ranije obećao, ali takav pristup nije imao previše utjecaja na ovog francuskog igrača.

Već odavno se priča o njegovom odlasku u Real Madrid, još iz vremena kada je Cristiano Ronaldo napustio klub i karijeru nastavio u Juventusu. Prije dvije godine je bio jako blizu Madrida, ali je na kraju ipak produžio ugovor sa PSG-om.