Pumina "šokantna prevara" sa dresom Srbije (FOTO)

Od trenutka kada su objelodanjeni dresovi Srbije za Svjetsko prvenstvo javnost je bila podijeljena, a sada su se pojavile poprilično problematične informacije.

Fudbalski savez Srbije nekoliko dana prije reprezentativnog okupljanja objavio je grafiku gostujuće garniture dresova kompanije "Puma" koja je bijele boje sa "srpskom trobojkom" po sredini, da bi ubrzo poslije toga svjetlost dana ugledala i glavna, crvena garnitura.

Navodno je njemački proizvođač je gostujuće dresove Srbije i Senegala kreirao tako što je malo izmijenio jedan od svojih osnovnih i najjeftinijih modela. U pitanju je generički dres pod nazivom "Liga jersey" koji predstavlja model i košta oko 20 evra, a na nekim sajtovima se može naći i za manji novac.

Screenshot_1_0.png

Njega odlikuje jednostavan dizajn sa linijama na rukavima i poznatim logoom na desnoj strani grudi, dok su u slučaju opreme Srbije i Senegala samo dodate grafičke opcije određenim dijelovima dresa.

Portal piše da je jedan od dokaza to što, u slučaju srpskog dresa nijansa crvene boje nije ista na kragni i zastavi koja se pruža po sredini majice, kao što je to slučaj kod opreme drugih timova koje sponzoriše "Puma".

Najveća razlika može se primijetiti na gostujućoj garnituri selekcije Italije, a "footyheadlines.com" spominje prevaru jer će dresovi koštati oko 90 evra, koliko i "originalni" italijanski, urugvajski, češki, kamerunski, švajcarski…

Screenshot_2.png