Punica Kobeja Bryanta tuži vlastitu kćerku i traži milione

.
Vanessa dobila tužbu

 

Sofia Urbieta Laine tužila je kćerku Vanessu Bryant i traži isplatu novca kojeg je navodno zaradila kao lična asistentica i dadilja. Ona tvrdi da je sve godinama radila besplatno jer je zet Kobe Bryant obećao da će se brinuti za nju do kraja života. Ipak, nakon njegove pogibije Vanessa joj ne daje novac i ona se odlučila na tužiti vlastitu kćer.

Kobe Bryant tragično je poginuo u helikopterskoj nesreći u januaru 2020. godine. S njim je poginula i njegova 13-godišnja kćerka Gianna, a iza njega je ostala supruga Vanessa i još dvije kćeri.

Tokom karijere legendarni košarkaš je zaradio ogroman novac. Bankovni računi su puni, a dobri poslovni potezi donijeli su dodatne stotine miliona dolara i pred smrt Kobe je bio 'težak' više od 600 miliona dolara.

Naravno, svo bogatstvo ostalo je ženi i kćerkama, no dio kolača želi punica Sofia Urbieta Laine. Ona je odlučila tužiti vlastitu kćerku Vanessu i traži novac za sve što je učinila u proteklim godinama i već duže vrijeme pokušava naplatiti određene iznose. 

Sofia je već ranije tužila Vanessu za neisplaćene obaveze jer je navodno godinama radila kao lična asistentica i dadilja i navodi kako se Kobe obavezao da će paziti na nju do kraja života.  Sada je slučaj spreman za sud.

Međutim, Vanessa tvrdi da je njena majka uvijek dobijala šta je htjela i navodi kako sada pokušava ucjenom doći do novca.

"Ja i njen zet smo je podržavali jer sam ja to tražila. Sad želi naplatiti 96 dolara po satu jer je navodno radila 12 sati dnevno 18 godina pazeći unučad. Ustvari je samo povremenu čuvala moje starije djevojčice kada su bile manje", riječi su Vanesse Bryant.

Sofia je prije nekoliko mjeseci javno optužila kćerku da ju je istjerala iz kuće i da joj je oduzela luksuzni automobil kojeg je vozila i koji je bio vlasništvo porodice Bryant.

Javne optužbe naljutile su Vanessu. Ne želi da je ucjenjuje rođena majka i jasno je rekla.

"Ranije ove godine tražila sam joj novi dom, a ona je sedmicu dana kasnije dala intervju u kojem je napala našu porodicu uz brojne lažne optužbe. Živjela je godinama u apartmanima, nije plaćala ništa i onda napravi ovako nešto", riječi su udovice legendarnog košarkaša.

Ipak, slučaj će ipak na kraju završiti na sudu. Vanessa nema namjeru da išta daje pohlepnoj majci koja želi cifru od oko 7.5 miliona dolara.

"Rekla mi je da moram izaći iz kuće. Također, rekla mi je da je to njen automobil i da ga želi odmah", govorila je Sofia, a Vanessa je sve ove optužbe poricala godinama unazad i istakla je šta se desilo.

"Lije suze jer kuća i auto nisu bili na njenom imenu. Sklonila je sav nakit, ispraznila stan kojeg sam ja opremila, iznijela sav namještaj kako bi izgledalo da je ne podržavam. Finansijski smo je podržavali proteklih 20 godine i to činimo i sad na mjesečnom nivou", saopštila je Vanessa nakon prve tužbe od prije tri godine.