Rahimić govorio o zdravstvenom stanju Edina Džeke nakon finala Lige prvaka

.
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za kvalifikacione mečeve protiv Portugala i Luksemburga.

Danas su se medijima u Zenici obratili član stručnog štaba Elvir Rahimić, te prvotimci Nikola Vasilj i Luka Menalo.

Rahimić se na samom početku osvrnuo na stanje u reprezentaciji.

“Šehić je već tu, trenira i sa njim je sve u redu. Nedostaje još Džeko, sutra dolazi i tada ćemo postati kompletni.”, rekao je Rahimić.

“Mislim da je sa Džekom sve u redu”

Upitan je i da li ima neke dodatne informacije vezane za stanje Edina Džeke, te da li je meč protiv Manchester Cityja napustio zbog povrede.

“Mislim da je sve u redu, da nije povreda, jednostavno grč, i da je zbog toga napustio igru. Nadamo se da je tako i da će biti spreman.”, rekao je Rahimić.

Osvrnuo se i na same pripreme.

“Okupili smo se malo ranije. Neki igrači su završili ranije prvenstvo, neki skoro i teško je održati formu igrača na jednom nivou. Zbog toga smo se i okupili ranije kako bi svi digli formu i bili spremni za Portugal. Nadam se da ćemo biti spremni za Portugal, to je jedna jako teška utakmica, znamo kakve igrači imaju. Kažem, nadam se da ćemo biti spremni za obje utakmice i ostvariti zacrtano.”, jasan je Rahimić.

Podsjećamo, naš tim će najprije 17. juna protiv Portugala odigrati prvi meč, a tri dana poslije u Zenicu dolazi Luksemburg.

Nakon dva odigrana kola Zmajevi su treći sa tri boda, Portugal je prvi sa maksimalnih šest, slijedi Slovačka sa četiri, Island ima tri, Luksemburg jedan bod, a Lihtenštajn je bez bodova.

 

Foto:N1