Rakitić proživljava najteže trenutke karijere: Izvinjavam se navijačima, neću odustati

,
Ekipa španske Seville posljednjih godina igra jako loše u La Ligi, a nije se to promijenilo ni u aktuelnoj sezoni.

Jučer je ekipa iz Andaluzije poražena od Getafea s velikih 3:0, a teško loši rezultati padaju i kapitenu Ivanu Rakitiću (35), legendarnom hrvatskom nogometašu koji je priznao da prolazi kroz najteže trenutke u karijeri.

"Loše sam, cijela svlačionica je loše i svi mi koji nosimo grb Seville. Izvinjavam se našim ljudima, navijačima, onima koji nas podržavaju u svakom trenutku", rekao je Rakitić pa nastavio:

"Ovo je najteži, najtužniji i najkomplikovaniji trenutak moje karijere, ali neću odustati dok ne vratim Sevillu tamo gdje joj je mjesto. Obećavam da ćemo raditi više nego ikada, da ćemo se maksimalno uključiti kako bismo preokrenuli ovu situaciju. Ja sam kapiten i osoba koja je najodgovornija za ekipu. Obećavam da ću dati sve od sebe da se uzdignemo iz ovoga."

Inače, Sevilla je nakon ove utakmice odlučila i da smijeni trenera Diega Alonsa, koji je otkaz dobio nakon samo 67 dana, koliko je proveo na klupi slavnog španskog kluba.

Trenutno je Sevilla na tek 16. poziciji na tabeli španskog prvenstva s 13 bodova i na ivici je zone ispadanja jeri osamnaestoplasirani Cadiz ima identičan učinak.