Ramos: Messi je pritiskao sudije; Marcelo tvrdi: Bio je penal na meni

Pred novinare je nakon utakmice stao trener kraljevskog kluba Zinedine Zidane koji se u tunelu srdačno pozdravio s Andresom Iniestom.

"Vidjeli smo dobru nogometnu utakmicu, remi je u potpunosti zaslužen. U drugom dijelu smo bili brzopleti. Sudiji je bilo teško, bilo je tu svega, ali ništa nije utjecalo na konačan ishod utakmice", rekao je 45-godišnjak.

Za razliku od svojih saigrača i trenera, nešto oštriji u izjavama bio je Marcelo.

"Mislim da je bio penal. Zaslužili smo pobjedu. Sergi Roberto je zasluženo isključen, samo sam osjetio udarac u lice. VAR? Uništio bi draž nogometa, ne dopada mi se".

Sergio Ramos nije mogao prežaliti podjelu bodova.

"El Clasico nije bilo koja utakmica. Došli smo ovdje pobijediti, htjeli smo prekinuti Barcelonin niz od 42 utakmice bez poraza", izjavio je Realov kapiten koji je pojasnio zašto Madriđani nisu izbacili loptu dok je Luis Suarez ležao povrijeđen.

"Htjeli smo pobijediti, a poznavajući Suareza i njegov stil, nismo htjeli izbaciti loptu. Pa nismo mi ovdje da nekoga učimo ponašanju", poručio je španski stoper koji je još dodao da je Messi u poluvremenu vršio pritisak na sudije u tunelu.

Inače, kamere su pokazale kako Messi sudiji, izlazeći u poluvremenu, govori "te cegas", odnosno "Zas**o si!"