Rangnick komentarisao Ronaldovo ponašanje: "Nema nikakvog smisla"

.
Menadžer Manchester Uniteda

 

Menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick govorio je danas na press konferenciji pred sutrašnji derbi meč Premiershipa protiv Tottenhama

Duel na Teatru snova veoma je bitan za United, a u centru pažnje je naravno ponovo Cristiano Ronaldo koji je propustio gradski derbi sa Cityjem u kojem je klub doživio poraz od 4:1.

Engleski mediji su potom objavili da Cristiano nije želio igrati nakon što mu je Rangnick saopštio da neće igrati od prve minute, a o zvijezdi tima menadžer Crvenih đavola govorio je i danas.

"Nisam ga pitao je li sretan u klubu. Znam da je spreman, ponovo je trenirao. Trebao bi biti spreman za sutra. Vidjet ćemo s kakvom formacijom ćemo sutra krenuti", rekao je Rangnick.

Ronaldo je prošle sedmice umjesto s ekipom na gradski derbi, otišao s porodicom u Portugal. Mnogi su to protumačili kao jasan signal da mu više nije stalo do kluba.

"Nema nikakvog smisla da se vraćamo na ono što se desilo prije šest-sedam dana. Ono što je bitno je šta će se dogoditi sutra. On i Edi Cavani su na raspolaganju sutra".

Crvenim đavolima u susretu sa Spursima na raspolaganju neće biti Luke Shaw i Scott McTominay i to će svakako biti problem za United.

Cristiano Ronaldo je ove sezone zabio 15 golova i upisao je tri asistencije u 31 nastupu, ali u posljednje vrijeme njegovi nastupi su skromni i uveliko se priča o njegovom odlasku iz kluba.