Raphaele Varane pobijedio Real Madrid na Etihadu, Manchester City u četvrtfinalu!

asd
Manchester City je prošao u četvrtfinale Lige šampiona nakon što je večeras na Etihadu pobijedio Real Madrid sa 2:1 u revanšu osmine finala.

Građani su prvi meč dobili sa 2:1 na Berbaneu prije nekoliko mjeseci te su bili favoriti za prolaz, a 'pogurao' ih je štoper gostiju Raphaele Varane koji je odigrao najgori meč karijere.

Da ovo neće biti njegova noć Varane je pokazao već u 8. minuti. Nakon njegove neopreznosti loptu krade Gabriel Jesus, dodaje je do Sterlinga koji pogađa za vodstvo svog tima.

Kasnije je Sterling imao još jedan dobar udarac, ali ostalo je 1:0. Sredinom prvog dijela Real se uspio osloboditi pritiska i stviti dobru šansu preko Karima Benzeme, ali Ederson je bio siguran. Odmah nakon toga, u 28. minuti, Rodrygo je ubacio, a Benzema glavom pogodio za 1:1.

Do kraja prvog dijela Benzema je imao još jednu šansu, ali Ederson je odbranio jer to ovog puta nije bilo toliko opasno.

Na početku nastavka prvi prijeti City i to preko Sterlinga, ali Courtois brani. Kasnije je šansu imao i De Bruyne, ali njegov pokušaj je izblokiran.

Poslije toga inicjativu preuzima opet Real. Zlatnu priliku imao je Benzema u 63. minuti. Sve je dobro uradio, ali šut je bio slab i Ederson je bio siguran.

Kada se mislilo da će Real stisnuti rivala i pokušati izboriti produžetak, Varane je napravio još veću grešku nego u prvom poluvremenu. Glavom je slabo reagovao, Jesus je presjekao njegov pas i pogodio za 2:1.

Do kraja susreta Real se pokušao pribrati još jednom i nešto napraviti, ali ipak ni vremena ni snage više nije bilo.

Manchester City će u četvrtfinalu u Lisabonu igrati protiv Lyona koji je eliminisao Juventus.

Liga prvaka, revanš osmine finala:

Manchester City - Real Madrid 2:1

Manchester City: Ederson, Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo, Rodrigo, Gundogan, De Bruyne, Foden, Sterling, Jesus

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Varane, Mendy, Casemiro, Modrić, Kroos, Hazard, Benzema, Rodrygo