Raspisana potraga za Benjaminom Delalićem zbog pucnjave u Paromlinskoj ulici

.
Faćo ga prijavio policiji kao jednog od napadača

 

Trojica muškaraca koje je Amir Pašić Faćo prijavio da su pucali na njega u Paromlinskoj ulici još nisu uhapšena, ali policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja, potvrđeno je za portal “Avaza”.
 

Kako “Avaz” saznaje, MUP Kantona Sarajevo raspisao je potragu za Benjaminom Delalićem kojeg je Pašić identificirao kao jednog od trojice napadača.

Policija je jučer saopćila detalje pucnjave u Paromlinskoj ulici, iz čega se vidi da je Amir Pašić Faćo policiji prijavio da je na njega pucao D. B. iz Sarajeva s još dvije nepoznate osobe, te da je u njegovom pravcu ispalio od tri do pet metaka.

- Dana 01.01.2024. godine u 21:20 sati od lica P. A., iz Sarajeva, obaviještena je PU Novo Sarajevo, da je lice D.B., iz Sarajeva, s još dva nepoznata lica u ulici Paromlinska, upotrijebilo vatreno oružje pištolj, tom prilikom u njegovom pravcu ispalilo od tri do pet metaka. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te na licu mjesta pronašli tragove od upotrebe vatrenog oružja, kao i oštećenja nastala na tri vozila, Mercedes, Renault Clio i Citroen, dok povrijeđenih lica nije bilo - navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela.

Foto: Avaz