Razija Mujanović o selektoru Loji: On je tvorac ove ekipe, a ‘stručnjaci’ koji ste govorili protiv njega, vratite se u mišije rupe

Goran

 

Razija Mujanović je odavno ušla u historiju bh. sporta i cijelog svijeta. I sada uporno radi i dalje se bori za svoju BiH. Evo šta je danas poručila o Goranu Loji, selektoru:

“Kada sam ulazila u KSBiH, dobijala sam svakodnevno pozive od samoprozvanih "stručnjaka" koji su mi na sav glas blatili Gorana, nametali se kao budući selektori i obećavali rezultate. Kako su me nazvali, tako sam ih i otpisivala. Sjela sam sa Goranom i dogovorili smo se za pet minuta kako ćemo raditi. Zacrtali smo ciljeve i počeli da se penjemo, stepenicu po stepenicu. Svakodnevno razgovaramo, tražimo rješenja, analiziramo. Nema tajni, nema nedorečenosti, sve u lice i sve za rezultat. Goran Lojo je vođa ove ekipe, tvorac! U nekim stvarima podsjeća me i na Mikija Vukovića, nikad mu to prije nisam rekla. On živi košarku 24/7. Uči, radi, uči, radi, uči, radi. Sigurna sam da je ovo tek početak i da je pred njim blistava trenerska karijera. Kako sad ispisuje historiju ženske BH košarke, za par godina će se najjači klubovi otimati za njega, vidjet ćete. U meni će uvijek imati podršku i prijateljicu. Samo naprijed! I za kraj, još jedan pozdrav za "stručnjake", nadam se da ste pomno pratili #EuroBasket i zapisivali Goranove poteze, imali ste šta naučiti. A sad opet u mišije rupe i čekajte naš kiks. Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu. ”- napisala je velika Razija Mujanović.