Razočarani Van Dijk stao pred kamere, pa odmah "opleo" po svojim saigračima

.
Smatra da su napravili veliki kiks

 

Fudbaleri Liveprool jučer su napravili veliki kiks u borbi za titulu u Premiershipu na gostovanju kod Manchester Uniteda.

Imali su fudbaleri Liverpoola više od igre, pogotovo u prvom poluvremenu, ali na kraju su se morali zadovoljiti samo sa bodom sa ovog gostovanja.

Liverpool je u prvom poluvremenu postigao jedan pogodak preko Luisa Diaza, ali su i promašili veliki broj šansi da već tada riješe utakmicu u svoju korist.

Koliko je dominantna bila ekipa Liverpoola u prvom dijelu utakmice najbolje govori podatak da domaći tim nije uputio udarac prema njihovom golu u pvrom poluvremenu.

Ipak, Bruno Fernandes je iskoristio jednu grešku gostujuće odbrane da vrati stvari na početak, a preokret Manchester Unitedu donio je Mainoo prelijepim golom.

Tako je Liverpool od totalne dominacije došao do toga da mora spašavati bod na ovoj utakmici. Uspjeli su ga spasiti preko Salaha koji je bio siguran sa bijele tačke u završnici utakmice.

Jasno je da su se kiksu Liverpoola mnogo radovali i u taboru Manchester Cityja, ali i u Arsenalu koji je sada novi lider na tabeli u Premiershipu.

Kapiten Liverpoola Van Dijk bio je jasan u svojoj izjavi kada je nakon utakmice rekao da je za njega osjećaj kao da je izgubio utakmicu.

Nije Van Dijk štedio ni svoje saigrače.

"Očito, ovo je ponovo naša greška. Morali smo voditi 2:0 na poluvremenu", rekao je Van Dijk, te je nastavio:

"Imali smo sve pod kontrolom i ovo je stvarno šteta. Osjećam se kao da smo izgubili.

Propustili smo previše prilika i vratili smo ih u život. Individualne greške su dio igre, ali imali smo dovoljno vremena da sve ispravimo", rekao je Van Dijk.

Sada ekipu Liverpoola očekuje utakmica protiv Atalante u četvrtfinalu Evropske lige, a nakon toga kod kuće dočekuju Crystal Palace.