KO A SDA USK: Odbijanje inicijative za vanrednu sjednicu jasno pokazuje ko je vlast u USK!

Odbijanje Inicijative Kluba poslanika A SDA za održavanje vanredne sjednice Skupštine USK s ciljem da se rebalansom Budžeta obezbijede sredstva za odbranu osumnjičenog komandanta Petog korupusa Armije BiH generala Dudakovića i njegovih 12 saboraca, očito govori o aktuelnoj vlasti na čelu sa SDA i njenim koalicionim partnerima, da njih ne zanima sudbina naših heroja i branitelja naše države.

Jasno je da Laburistička stranka, osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića neće podržati takav prijedlog za odbranu boraca koji su branili svoj narod i državu u kojoj žive, a oni su je izdali i združeno s agresorima borili protiv Petog korpusa.

Ali, podršku nije dao ni DF, čiji su predstavnici u Skupštini nosili uniforme Petog korpusa, a sada su se ,ili možda još onda u ratu, priklonili pod skute Abdićeve.

Vlada USK, na čelu sa Huseinom Rošićem, djelom pokazuje čije ideje provodi i ko zapravo vodi SDA u ovom kantonu. Nije to ni Bakir Izetbegović, ni Šemsudin Dedić, nego Fikret Abdić i njegovi sljedbenici.

Nadamo se, da to i građani USK prepoznaju i da će znati kako kazniti takvu vlast. Zanimljivo, da premijer Rošić tvrdi kako postoje sredstva za odbranu optuženih demobilisanih boraca, planirana ovogodišnjim Budzetom, što navodi na mnoge sumnje i dileme.

Ali, dilema u A SDA nema oko pomoći u odbrani svakog borca Petog korpusa Armije BiH, ne samo generala Dudakovića. A SDA neće odustati od traženja načina da se iznađu sredstva za odbranu naših heroja i olakša njima i njihovim porodicama put do istine, jer mi vjerujemo u njihovu nevinost kao što vjerujemo u institucije Bosne i Hercegovine.

Press SlužbaKO A SDA