Real Madrid je uvijek korak ispred Barce: Joshua Kimmich je posljednji primjer!

F

Joshua Kimmich mogao bi ovog ljeta nakon devet godina napustiti redove minhenskog Bayerna. Iskusni veznjak više nije nedodirljiv u najvećem njemačkom klubu i razmišlja se o njegovoj prodaji.

Barcelona je bacila oko na 29-godišnjeg vezistu. Glavna je želja novog trenera Hansija Flicka i Katalonci će pokušati sve da ga dovedu u svoje redove.

Međutim, Barci bi posao mogao pokvariti najveći rival Real Madrid. Kraljevi su ozbiljni u namjeri da ga dovedu i to kao zamjenu za sunarodnjaka Tonija Kroosa koji se oprašta od fudbala.

"Real Madrid pokazuje ozbiljan interes za Joshuu Kimmicha. Smatraju ga idealnom zamjenom za Tonija Kroosa. Razgovori između kluba i igrača već su obavljeni", navode njemački mediji.

Odlazak Kimmicha u Real Madrid sigurno bi bio žestok udarac za Barcelonu. Flick ga je označio kao igrača koji mu je potreban za narednu sezonu i bit će zanimljivo vidjeti gdje će Nijemac na kraju završiti.

Kimmich je u proteklih devet godina osvojio apsolutno sve s Bayernom. Redale su se titule, a nastupio je u ukupno 390 utakmica i postigao je 42 pogotka.

Kalvin Phillips se nudi Barci

Jedan od veznjaka koji se nudi Barceloni je fudbaler Manchester Cityja Kalvin Phillips.

Od dolaska iz Leedsa u City 28-godišnjak se nije naigrao. Pep Guardiola nije previše koristio njegove usluge, a proteklih šest mjeseci je proveo na posudbi u West Hamu.

Ni tamo se nije iskazao. City bi ga rado prodao u ljetnom prijelaznom roku, a Englez je odlučio sam nuditi svoje usluge.

Odlučio je tako Phillips da svoje usluge ponudi Barceloni. Klubu je potreban razbijač poput njega i vidjet ćemo šta će se desiti u ovom slučaju.

Barca međutim prije bilo kakve kupovine mora prodati nekoliko fudbalera. Tek tada bi finansijski bili u mogućnosti da se okrenu kupovini.

Real s druge strane nema takvih problema. Kraljevi posluju fenomenalno i nije nikakvo čudo što mogu priuštiti velike zvijezde u svom timu.