Real Madrid na raspolaganju ima nestvarnu cifru za pojačanja

.
Španski i evropski prvak Real Madrida ima zaista nestvarnu cifru za pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.

Foto - EPA

Kraljevi su u prethodnim godinama radili jako dobar posao kada je finansijska struktura kluba u pitanju. To im je na kraju donijelo mogućnost da u ovom prijelaznom roku na raspolaganju imaju čak 450 miliona eura.

Real je ovaj novac želio iskoristiti za potpis Kyliana Mbappea. Dali su mu nevjerovatnu ponudu koju je Francuz međutim odbio i odlučio se ostati u PSG-u.

Kraljevi zato sada imaju na raspolaganju cifru s kojom mogu kupiti bilo koga u svijetu fudbala. Međutim, nemaju namjeru da budu rastrošni i da izdvajaju cifre koje su veće od istinske vrijednosti fudbalera.

 

Real želi plaćati fudbalere po realnim cijenama. Zbog toga i pregovori s Monacom o transferu mladog veznjaka Aureliena Tchouamenija traju već dugo jer Kraljevi ne žele preplatiti transfer.

Evropski prvak spreman je Kneževima platiti čak 80 miliona eura za ovaj transfer. Monaco trenutno traži 100 miliona i dogovor još uvijek nije postignut.

Velikan iz Madrida je odradio odličan posao dovodeći Antonija Rudigera besplatno iz Chelseaja, a riješili su se velikih ugovora koje su imali Gareth Bale, Isco i Marcelo.

Kraljevski klub ima dosta prostora za nova pojačanja. Mnogi fudbaleri se povezuju s njima, ali oni žele pametno investirati i na pravi način pojačati klub.