Rim se trese: Real Madrid poslao ponudu koju će Roma teško odbiti

Pred Real Madridom je veoma mnogo posla u ljetnom prelaznom roku jer je jasno da Kraljevi moraju napraviti mnogo promjena u igračkom kadru.

Real Madrid je ove sezone doživio veliki krah, a sve je kulminiralo ispadanjem iz Lige prvaka. Predsjednik kluba Florentino Perez uspio je vratiti Zinedinea Zidanea na klupu ovog tima, te je sada pred njim totalna rekonstrukcija ekipe.

Jasno je da će mnogi igrači napustiti Real Madrid jer se želi podmladiti ekipa, a Zidaneovi saradnici dobili su jasne zadatke da moraju pokušati angažovati što bolja pojačanja.

U španski medijima se već nekoliko dana špekuliše da Real Madrid želi mladog igrača Rome Nicola Zaniola koji je svojim igrama oduševio fudbalsku javnost ove sezone.

Zidane je itekako zainteresovan za ovog fudbalera i želi ga već na ljeto vidjeti na Santiago Bernabeu. Ugledna Marca prenosi da su Kraljevi već spremili ponudu za njega, te da je ona već sada na adresi Rome.

Navodno, Real je poslao ponudu od 60 miliona eura za igrača koji je stigao u paketu transfera Radje Nainggolana u Inter. Roma će sigurno biti na iskušenju, a Zaniolo ne krije da bi volio zaigrati u madriskom klubu.

Također, Zaniolo se ranije povezivao s Juventusom, PSG-om i Manchester Cityjem, no Real Madrid je prvi napravio konkretan potez i poslao ponudu, prenosi SportSport.ba.