Real Madrid postigao šest pogodaka niželigašu i osigurao plasman u osminu finala

Ekipa Real Madrida razbila je niželigaša Melillu u uzvratnom meču 1/16 finala španskog Kupa Kralja, a Kraljevski klub je na Santiago Bernabe stadionu u Madridu slavio rezultatom 6:1.

Prvih 30 minuta uopšte nije slutilo na to da će Melilla na kraju meča doživjeti debakl s obzirom na to da su se veoma dobro branili na početku susreta, ali Asensio u 33. minuti na asistenciju Carvajala pogađa za 1:0 i donosi vodstvo aktuelnom prvaku Evrope. 

Samo dvije minute nakon toga, asistenciju je upisao Junior Vinicius, a i ovaj put strijelac pogotka bio je Asensio. Furioznih šest minuta u prvom poluvremenu zaokružio je Sanchez u 39. minuti kada pogađa za 3:0.

Isco je odmah na startu drugog poluvremena postigao četvrti pogodak za Real Madrid, Junior Vinicius je povisio na 5:0 u 75. minuti. Gosti su u 81. minuti s bijele tačke postigli utješni pogodak, a konačnih 6:1 postavio je Isco u 83. minuti susreta. 

Ovom pobjedom, Real Madrid je osigurao prolazak u osminu finala španskog Kupa kralja, čime su samo potvrdili pobjedu od 4:0 iz prvog susreta.