Najbolji El Klasiko u Španiji zadnjih godina- Real pobjedom ‘preskočio’ Barcu na tabeli

rm

Fudbaleri Real Madrida savladali su Barcelonu sa 2:1 u "El Klasiku" odigranom u okviru 30. kola španske Primere na stadionu "Alfredo di Stefano". Ovom pobjedom Real se bodovno poravnao na vrhu sa gradskim rivalom Atletikom i prestigao Barcelonu koja sada ima bod manje od sinoćnjeg rivala. Šampionska trka u La Ligi odavno nije bila uzbudljivija.

Karim Benzema je sjajnim golom doveo Real u vodstvo u 13. minuti. Sijevnula je kontra Madriđana, a Benzema sjajno reagovao na centaršut Federika Valverdea (Federico) i atraktivno petom loptu pospremio u mrežu za 1:0.

Toni Kros (Kroos) je iz slobodnog udarca u 28. minuti udvostručio prednost Reala i nakon toga se igra Barcelone u potpunosti raspala.

 

Ipak, Katalonci su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i u 60. minuti smanjili na 2:1. Lionel Mesi (Messi) je sjajnom loptom u prostor proigrao Žordija Albu (Jordi), a ovaj povratnom loptom u peterac pronašao Oskara Mingezu (Oscar Mingueza) koji efektnim udarcem daje nadu Barceloni da do kraja može izjednačiti.

Međutim, Real je uspio sačuvati prednost stečenu u prvih 45 minuta i zabilježiti vrlo važnu pobjedu u borbi za titulu prvaka Španije. Kazemiro (Casemiro) je zbog neopreznih startova u posljednje dvije minute dobio dva žuta kartona i ranije morao pod tuš.

Miralem Pjanić ni ovaj put nije dobio priliku da zaigra u najvećoj utakmici španskog fudbala. Ronald Kuman (Koeman) ga je i u drugom "El Klasiku", otkako je bh. reprezentativac došao u Barcelonu, ostavio na klupi. Kraljevski klub se zahvaljujući ovoj pobjedi poravnao s gradskim rivalom Atletikom na vrhu Primere, dok je Barcelona s bodom manje treća. Atletiko svoj meč 30. kola protiv Betisa u gostima igra u nedjelju.