Realova zvijezda na štakama napustila Beograd, plakao je od bola usred utakmice (VIDEO)

košarkaš
Košarkaši Reala pobijedili su sinoć Partizan rezultatom 85:78 u četvrtoj utakmici četvrtfinala Eurolige te tako izborili majstoricu u Madridu, ali su ostali i bez Gabriela Decka koji se teško povrijedio.

 

Naime, Argentinac je u sedmoj minuti posljednje četvrtine bio u borbi za loptu s Partizanovim Zachom LeDayom i tada mu je nastradalo koljeno.

Iznesen je s parketa uz snažne zvižduke domaće publike, a koliko je povreda bila ružna, svjedoči i reakcija reprezentativca Bosne i Hercegovine Džanana Muse koji se uhvatio za glavu.

Pogledajte ovdje kako je povrijeđeni Deck zvižducima ispraćen iz dvorane.

"Molim vas, nemojte više nikad prikazati ovu povredu, ne želimo ovo više nikad gledati", rekao je komentator tokom prijenosa uživo.

Povreda je djelovala veoma teško, a Argentinac je utakmicu napustio uz pomoć fizioterapeuta i jednog saigrača koji su ga iznijeli s terena. Na kraju je iz beogradske Arene izašao na štakama.

Deck je s ogromnim zavojem oko lijevog kolena veoma teško hodao, ali je samostalno uspio da izađe iz Arene i pridruži se saigračima u timskom autobusu.

"Ne izgleda dobro, da vam iskreno kažem. Nisam ga vidio nikada ni da se nasmijao, a kamoli da plače. Uvijek ide glavom kroz zid, nije djelovalo dobro", rekao je njegov saigrač Mario Hezonja nakon utakmice.

Ovo je već drugi igrač koji je na štakama napustio neku od utakmica ove četvrfinalne serije jer je nakon tučnjave u drugom meču Dante Exum morao napustiti susret u Madridu na štakama.