Remetić pred komšijski derbi: Želimo popraviti utisak kod navijača

.
NK TOŠK je porazom otvorio novu sezonu u Prvoj ligi. Sa stadiona Luke u Tešnju tri boda je odnio novi prvoligaš HŠK Posušje, a u Tešnju se odmah okreću komšijskom derbiju sa NK Vis Simm Bau.

 

Nadaju se i prvim bodovima, a na ovom susretu će biti kao formalni gost s obzirom da Sim Bau svoje domaće utakmice igra na njihovom stadionu.

 

"Na startu smo doživjeli jedan neugodan i neprijatan poraz i odmah pretrpjeli opravdano veliki broj kritika. Konstruktivno smo izanalizirali utakmicu, pogledali se u oči i svi uvidjeli gdje smo griješili", kazao je šef struke NK TOŠK Igor Remetić pa se dotakao i novog meča.

 

"Utakmica koja je pred nama daje nam motiv da popravimo utisak kod navijača iz prošle utakmice. Poštujem i pozdravljam uspjehe koje gospodin Mirza Mujkanović radi sa ovim sportskim kolektivom. Za kratko vrijeme su skrenuli pažnju na sebe bh. sportske javnosti i imaju dosta dobar tim koji odlično poznajem, ali i respektujem. Vraćaju nam se Dizdarević i Bibić, dva jako bitna igrača i kompletni smo. Na tome i gradimo optimizam pred ovaj kantonalni derbi. Vjerujem u ove igrače da se mogu podići i odigrati puno kvalitetnije nego prvo kolo, a nadam se da će i suđenje biti puno kvalitetnije", dodao je Remetić.