Reprezentacija BiH večeras protiv Senegala

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će igrati drugi ovomjesečni kontrolni meč protiv selekcije Senegala.

Selektor Robert Prosinečki imat će na raspolaganju sve pozvane igrače s obzirom na to da je zdravstveni bilten u selekciji BiH odličan. Prosinečki je najavio da će u ovom meču za razliku od utakmice protiv Bugarske isprobati drugačiji početni sastav, a u svakom slučaju očekuje bolju igru našeg tima.

- Biće nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti pravi test za nas. Bićemo bolji nego u prošloj utakmici - izjavio je Prosinečki.

Dodao je da u francuskom Le Havreu, gdje će večeras utakmica biti odigrana, BiH ima bolje uslove za rad nego u bugarskom Razgradu, te da će utakmicu početi Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro.

Utakmica Senegal - BiH će biti odigrana večeras u Le Havreu u 20 sati, a sudit će ga Stefan Klossner iz Švicarske, dok će mu pomagati njegovi sunarodnjaci Remy Remiguis Zgraggen i Vital Jobin.