Reprezentativci zbog novca odbili trenirati

.
Nevjerovatna scena

Reprezentativci ove zemlje odbili su trenirati pred pripremni meč s Panamom, a razlog je nesporazum s Fudbalskim savezom Kanade oko premija za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Igrači već mjesecima čekaju novi ugovor kako bi znali koliko će novca dobiti za nastupe u nacionalnom timu. Nemaju još uvijek potpisan ugovor kolike će im biti premije za nastupe i pregovori još traju. 

Također,  fudbaleri ove selekcije čekaju bonuse za plasman na Svjetsko prvenstvo koje međutim ne mogu dogovoriti sa Savezom.

Fudbalski savez je predložio da igrači dobiju 10 posto od 10 miliona dolara koliko su Kanađani dobili za plasman u Katar. Međutim, igrači smatraju da je ova cifra premala i traže 40 posto novca od premije koja bi bila podijeljena između 33 fudbalera.

Također, kanadski fudbaleri su tražili i više ulaznica za porodice za utakmice na SP. Savez im je osigurao samo dvije i oni traže da se ova cifra poveća.

Za sada dogovora nema. Kanadski fudbaleri odlučili su bojkotovati trening, a vidjet ćemo hoće li meč s Panamom nakon svega biti i odigran.

Kanada je nakon 36 godina ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo. Imaju zaista sjajnu generaciju fudbalera i s pravom se nadaju velikom rezultatu u Kataru.