Rezime polusezone: Juniorke ŽOK „Velika Kladuša“ predvode tabelu

Foto: Rvk
Jučerašnjim utakmicama, zadnjeg kola jesenjeg dijela prvenstva članice ŽOK „Velika Kladuša“ ostvarile su odlične rezultate.

Nakon odigranih utakmica protiv ŽOK „Ključ“ u kategorijama djevojčice/pionirke i juniorke, u najlošijoj predstavi ove sezone naše djevojčice/pionirke su poražene od domaćina rezultatom 0:2 po setovima. Poslije toga su na teren izašle juniorske ekipe, te do zadnjeg momenta obje ekipe su se lavovski borile da bi kod rezultata 2:1 za domaćina po setovima naše odbojkašice u četvrti set ušle sa više snage i volje od domaćina, te ga dobile, dok su u petom setu pokazale sve ono što Uprava kluba od njih i očekuje, a to je požrtvovanost i borba do zadnjeg osvojenog poena. Kako ističu u klubu, u jednoj od najboljih utakmica odigranih u ovom dijelu prvenstva naše odbojkašice postigle su konačan rezultat po setovima 2:3 i time završile ovaj susret u svoju korist.

I pred ovog kiksa naše najmlađe ekipe u jučerašnjoj utakmici na kraju jesenjeg dijela prvenstva poredak na tabeli Kantonalne lige odbojkašica je zadovoljavajući te su tako po kategorijama zauzele:

–        Juniorke 1. mjesto

–        Kadatkinje 2. mjesto

–        Djevojčice/pionirke 2. mjesto

Prema riječima predsjednika Kluba, Damira Kajtezovića, pored ovih rezultata na kraju jesenjeg dijela, istaknuli su rezultate uspješne 2021. godine pa su tako završavajući sezonu 2020/2021. juniorke i djevojčice/pionirke završile prethodnu sezonu kao druge na kantonu, dok su kadetkinje zauzele 3. mjesto. Na završnici  Kup takmičenja za 2021. godinu u junu mjesecu osvojili su 2. mjesto drugu godinu za redom boreći se u finalu protiv daleko nadmoćnije ekipe Bihaća. Pored odličnih rezultata odbojkašica, Uprava ovog jedinog ženskog sportskog kolektiva u našem gradu se na sve načine u ova teška vremena bori da našim odbojkašicama omogući što bolje uslove za rad i treniranje. Međutim, najveći problem u  zimskim uslovima, kako ističe Kajtezović, predstavljaju hladne dvorane kako u trenažnom procesu, tako i prilikom odigravanja utakmica, te se nadaju da će u nastavku sezone i za ovaj problem iznaći se rješenja.

Image
Foto: Rvk

Odbojkašicama sada slijedi odmor od prvenstva, ali i  treninzi i rad na fizičkoj i taktičkoj spremi do početka proljetnog dijela prvenstva kako bi na kraju sezone još jednom pokazale da su ponos Velike Kladuše kada je ženska odbojka u pitanju.