Neke stvari moraju da se poštuju: Ribery je odbio Monaco...

Franck Ribery je ovog ljeta slobodan igrač, ali i dalje nema naznaka gdje bi mogao da nastavi karijeru.

Iza krilnog igrača je 12 godina provedenih u Bayernu. Nakon što je napustio Minhen, vjerovalo se da je spreman za nogometnu penziju, ali odlučio je da odigra barem još jednu sezonu.

Još uvijek nema kluba, a ugledni L'Equipe tvrdi kako je krilni napadač odbio ponudu Monaca, piše sportsport.ba.

Iako su mu ponuđeni bogati uslovi, Ribery je rekao 'ne', a razlog leži u činjenici da u Francuskoj poštuje i voli samo Marseille.

On je za Marseille igrao prije dolaska u Bayern, a u 60 mečeva za taj klub postigao je 11 golova.

Francky Ribery dobio ponudu iz Premier lige, ali nije je kako treba ni pogledao

Ponuda Ribery ima dosta. Povezuje se sa nekim arapskim bogatašima i MLS klubovima, a konačnu odluku će Francuz donijeti u narednom periodu.

Međutim, teško je očekivati da će francuski fudbaler na kraju otići izvan Evrope, jer cilja veće izazove, iako je u poznim igračim godinama.

Odlučio je tako da odbije ponudu koja mu je došla iz engleske Premier lige. Želio ga je novi premierligaš Sheffield United, ali on je nije želio ni pogledati jer želi veće izazove.

Ipak, pitanje je hoće li dočekati ponudu nekog velikog kluba. Ribery više nije mlad i sasvim sigurno bi ozbiljno trebao razmisliti o prihvatanju neke bogate ponude.

Ribery je tokom prethodnih 12 godina u Bayernu osvojio apsolutno sve. Uzeo je 23 trofeja i ima karijeru na koju može biti ponosan.

Odigrao je za Bavarce 425 utakmica i postigao je 124 gola.