Riberyja su na predstavljanju pitali o ožiljku, njegov odgovor je bio srceparajući

Legendarni Francuz je u Firencu stigao kao slobodan igrač nakon što je više od decenije nastupao za minhenski Bayern.

U novom klubu je danas zvanično predstavljan, a jedno od pitanja odnosilo se i na ožiljak na njegovom licu po kojem je na neki način i prepoznatljiv.

"Imao sam poteškoća kada sam bio mali. Odrastao sam na ulici i osoba sam koja vrijedim te je važno da se nikad ne zaboravi odakle dolazite", rekao je Ribery te nastavio:

"Jednostavan sam i poštuju me osobe koje me okružuju. Ovaj opasni incident je formirao moj karaktar i imam veliko srce. Ako mogu pomoći ljudima radim to. Ja sam čovjek".

Riberyja su zbog ožiljka i građe kao dječaka zvali Kvazimodo te je tokom cijelog djetinjstva bio meta izrugivanja. Ožiljak je dobio poslije teške saobraćajne nesreće, prenosi Sportsport.

"Luca Toni mi je rekao da dovedem Riberyja, a ja sam odgovorio da ne bude smiješan"

Na Rberyjevom predstavljanju se javnosti obratio i sportski direktor Fiorentine Daniele Prade koji je otkrio da je Luca Toni najzaslužniji što je Ribery potpisao, te da on nije vjerovao da će se to uopšte desiti.

"Sve je počelo 20. juna kada sam imao sastanak s Tonijem i on mi je rekao da moramo popraviti raspoloženje u Firenci koja je već godinama u nekoj depresiji kada se radi o fudbalu. On mi je rekao da dovedemo Riberyja, a ja sam mu odgovorio da ne bude smiješan jer je to nemoguće", rekao je Prade i dodao:

"On je nekako počeo sve to i povukao neke veze. Kada sam razgovarao s Riberyjem prvi put odmah sam znao da je to igrač koji nam treba. On je odličan čovjek s još boljim fudbalskim karakterom. Donijet će sigurno nešto novo u naš klub i navijači su već pokazali oduševljenje što je tu. Zbog toga smo ga i doveli".