Mladi, talentirani nogometaš iz Cazina, Rifet Kapić, uručio vrijednu donaciju ŽNK "Mladost"

Igrač švicarskog Grasshoppersa Rifet Kapić, a nekadašnji igrač FK "Krajina" iz Cazina, pomogao je Ženski nogometni klub "Mladost" iz Novog Travnika vrijednom donacijom.

Naime, mladi nogometaš iz Cazina za sve igračice i stručni stožer spomenutog kluba donirao je sportske majice.

- "Ovom prilikom još jednom želimo zahvaliti mladom Rifetu, koji se pokazao kao veliki čovjek, i sa zadovoljstvom nam je pomogao, što nas je izuzetno obradovalo. U mali znak zahvalnosti njegova slika sada krasi naše klupske prostorije, kao simbol pravog sportiste, prijatelja i nogometnog uzora. Rifetu čestitamo na osvojenom trofeju, te mu želimo mnogo sreće, uspjeha i što manje ozljeda. Riki, hvala!", poručuju iz ŽNK "Mladost".

Image

Kapić je sigurno jedan od najperspektivnijih mladih nogometaša s područja Krajine. Posjeduje, prije svega, talent, ogromnu sposobnost da dominira terenom te nepredvidivi pas. Donacijom za ŽNK "Mladost" pokazao je da podržava ženski nogomet, ali i da ima veliko srce.

Nedavno je sa FC Sheriff Tiraspol osvojio svoj prvi profesionalni trofej u karijeri.

Ovaj supertalentovani 23-godišnji veznjak je bio proglašen najboljim igračem juniorske lige BiH, ali mlada nada bh. sporta još nije u redovima reprezentacije BiH. Naš Rifet predstavlja Cazin u najboljem svjetlu već dugi niz godina, a mi se nadamo da će i njemu ubrzo stići poziv od selektora A-tima nacionalne reprezentacije.