Rijad Jaha nastupa na borilačkom spektaklu u Cazinu

Pripreme za organizaciju borilačkog spektakla u Cazinu pod nazivom "Noć šampiona" polako ulaze u završnu fazu, a vremenom saznajemo sve veći broj imena koji će nastupiti na priredbi zakazanoj za 29. decembar ove godine.

Jedno od najzvučnijih imena bit će izvrsni Rijad Jaha. Borac s belgijskom adresom i prvak Invictus organizacije prešao je u profesionalne vode ove godine gdje je do sada ostvario dvije pobjede, a posljednju je ostvario 30. novembra ove godine protiv još jednog talentovanog borca i člana ponajbolje evropske MMA organizacije Cage Warriors, Umberta Diasa.

Računajući amaterski i profesionalni skor, Jaha je trenutno u nizu od 11 pobjeda, a posebno se izdvajaju pobjede protiv Salvatorea Lige i Sebastiana di Franca. 

Protivnik našem predstavniku u lakoj kategoriji bit će nešto iskusniji Davor Matić koji će htjeti prekinuti Jahin niz i na taj način ostvariti šestu pobjedu u profesionalnoj MMA karijeri.

Inače, priredbu u Cazinu predvodit će meč između Asmira Sadikovića i Maxima Soroke. Rođeni Cazinjanin Sadiković u dobroj je formi, ostvario je tri pobjede u posljednja četiri meča i nada se novom slavlju, prvi put pred cazinskom publikom, protiv dosta iskusnijeg Ukrajinca koji trenutno iza sebe ima preko 40 profesionalnih MMA borbi. 

Karte se i dalje mogu nabaviti na stranici www.kupikartu.ba po jedinstvenoj cijeni od 15,00 KM.

Image